Gratis frakt fra €20
Bestilles før kl 22:00 på virkedager, leveres i morgen
Gratis retur innen 14 dager

10/02/22

3 tips for lavere strømregning

Tenk deg å kunne spare energi uten å måtte gå på akkord med komforten. I ånden av Warm Sweater Day 2022 – den største klimaaksjonen i Nederland – deler vi 3 tips med deg som vil få energiregningen til å synke. Bra for miljøet og lommeboken.

Tips for lavere strømregning

1. Oppretthold fuktigheten

Føles hjemmet ditt fresht, selv om radiatoren ikke er satt lavere enn normalt? Da kan fuktigheten i hjemmet ditt være på den lave siden.

Slik fungerer dette: For å holde kroppstemperaturen på 37 grader, frigjør kroppen kontinuerlig varmen den produserer. Hvis luften inneholder mye fuktighet, vil kroppsvarmen din fordampe mindre raskt. Men hvis inneluften er tørr (som i de kalde vintermånedene), vil kroppen din miste varmen raskere - noe som resulterer i en lavere oppfattet temperatur.

Eksempel: En absolutt temperatur på 19 ° C ved 10-20 % luftfuktighet føles som bare 17 ° C, mens det ved 60 % luftfuktighet føles som 19 ° C.

Ved å øke luftfuktigheten i huset kan du skru ned oppvarmingen en grad 11. februar uten å nøle 😉.

Tips for å øke luftfuktigheten i huset:

  • La dusjdøren eller oppvaskmaskinen stå åpen etter bruk, slik at vanndampen som slippes ut kan spre seg i hele rommet.
  • Hopp over tørketrommelen og la tøyet tørke på et tørkestativ – mindre strømforbruk og bra for fuktigheten (vinn-vinn).
  • Velg en luftfukter for å opprettholde et konstant fuktighetsnivå i interiøret ditt. Se luftfuktere .

En luftfukter for å øke luftfuktigheten i hjemmet ditt

2. Varm kun opp der og når det trengs

Selv om dette tipset kan høres logisk ut, er det ikke alltid åpenbart. Er det rom i huset som du nesten ikke besøker? Velg da å slå av sentralvarmen på disse stedene, så unngår du unødvendig energiforbruk.

Med en smart elektrisk varmeovn, som f.eks Edge , kan du også enkelt sette tidsplaner som indikerer når rommet ditt må varmes opp. I kombinasjon med solcellepaneler gjør du ikke bare din egen lommebok glad, men også planeten.

3. Gå bevisst for en grad lavere

Vi forstår at du helst ikke vil bruke dagen på å skravle, men visste du at en lavere temperatur i noen rom faktisk fungerer bedre? For eksempel er den ideelle temperaturen for soverommet ditt mellom 15 ° C og 18 ° C. Ved lavere temperatur lager kroppen mer melatonin – bedre kjent som søvnhormonet – slik at du sover tidligere og dypere. God grunn til å komme ekstra nær partneren din i kveld!

Skru ned varmen med vilje for å spare energi og få en bedre natts søvn

Relaterte artikler

Hvordan renser jeg luftfukteren min?

Ved å rengjøre luftfukteren regelmessig forhindrer du kalkavleiringer i filteret eller vannbeholderen på luftfukteren. Dette vil sikre et hygienisk resultat, bedre ytelse og lengre levetid for produktet ditt. Men når bør du rengjøre luftfukteren, og hva er den beste måten å gjøre det på? Vi forklarer det for deg trinn for trinn. [...]

4 fordeler ved stillhet om natten

Støyende gatetrafikk, sirener eller en brummende maskin i hjørnet av rommet - fullstendig stillhet er ofte mangelvare om natten. Og likevel er fullstendig stillhet faktisk gunstig for din fysiske og mentale helse. Les her om fordelene med stillhet om natten og hvordan det kan forbedre ditt generelle velvære. 1. Bedre søvnkvalitet Støy [...]

Pust liv i hjemmet ditt